Najbolj priljubljena tematska domena .XYZ

Tematska domena .XYZ

Ali ste vedeli, da obstaja več kot 900 tematskih domen? Te vrste domen so pravi razcvet doživele pred nekaj leti, do danes pa jih je registriranih že več kot 12 milijonov. Med vsemi tematskimi domenami je najbolj priljubljena končnica .XYZ, ki beleži dobrih 6,2 milijona registracij, kar jo uvršča na 8. mesto med vsemi domenami na svetu.

Začetki domene .XYZ

Gre za dokaj mlado domeno, saj je na voljo šele od junija 2014. Zaradi svoje unikatnosti je v 16 mesecih svojega obstoja presegla 1,5 milijona registracij. Na pozitivno rast je morda vplivala tudi odločitev Googla, da zakupi domeno abc.xyz, kar je domeni le še povečalo prepoznavnost.

Junija 2016 je bila domena .XYZ celo 4. najpogosteje registrirana domena na svetu, takoj za .COM, .NET in .ORG.

Razlogi za registracijo .XYZ domene

Verjetno se sprašujete, kako je možno, da domena, ki ni vezana na nobeno tematsko besedo, lahko doseže tak uspeh. Verjetno je glavni razlog ravno v tem, da se ne omejuje na nobeno besedo, s tem pa je lahko primerna za skoraj vsako spletno stran, ne glede na tematiko, lokacijo itn.

Domeno .XYZ so ustvarili z namenom, da na spletu povežejo generacije X, Y in Z, zato je ta domena primerna za stare in mlade po vsem svetu. Omogoča vam, da na unikaten način predstavite svoj blog, izdelek ali storitev.

Dodatne prednosti domene .XYZ

Poleg zgoraj omenjenih prednosti vam registracija domene .XYZ omogoča še dodatne prednosti:

  • Domena je med spletnimi uporabniki dobro zapomljiva.
  • Primerna je za slovenske in tuje jezične spletne strani.
  • Na NEOSERV.si jo lahko v mesecu novembru registrirate za samo 2,44 €.
  • Zaradi velikega števila registracij ji spletni obiskovalci zaupajo, kar pozitivno vpliva na obiskanost spletne strani.