Se bliža čas za nakup domene?

Nakup domene

Ste se odločili, da se podate v poslovne vode? Super, lastno podjetje omogoča veliko svobode in biti sam svoj šef se sliši zares obetavno. Seveda ni vse tako enostavno, saj je na vas velika odgovornost za neprestano ustvarjanje posla. Predvsem boste morali ves čas privabljati nove stranke, kar pa danes, ko je konkurenca na vseh področjih zares velika, ni lahko. Pri tem vam je v veliko pomoč lahko dobro narejena in optimizirana spletna stran.

Glavna cilja, povezana s spletno stranjo, sta, da je spletna stran uporabnikom spleta dobro vidna, poleg tega pa mora biti tudi izdelana na način, da obiskovalca prepriča, da je prav vaša ponudba najboljša. Le tako bo obiskovalec dejansko postal vaša stranka.

Medtem ko vam računalničarji oziroma grafični oblikovalci izdelujejo spletno stran, si vzemite čas in premislite glede domene. Vedeti morate, da mora biti nakup domene opravljen smotrno, saj ima ime domene lahko velik vpliv na vaše poslovanje v bližnji ali ne tako bližnji prihodnosti. Pa ne le ime, tudi končnica domene mora biti izbrati pravilno. Zaradi napačne izbire se namreč lahko zgodi, da boste imeli precej nižjo obiskanost spletne strani, kot bi jo imeli sicer. Svetujemo vam, da opravite nakup domene pri Prasicek.si. Poleg najbolj ugodnih cen v Sloveniji vas bo prepričala tudi odlična podpora.

Kar zadeva izbiro imena domene, je v primeru, da ste ustanovili d.o.o. in torej že imate neko ime podjetja, precej enostavno. Daleč najboljša izbira bo, da registrirate domeno, ki vključuje to ime. Kako pa opraviti nakup domene, ko je v takšnem primeru domena že zasedena? Potrebno bo napeti možgančke in izbrati nekaj drugega. Dobro premislite, katera bo vaša glavna dejavnost, nato pa na podlagi le-te izberite ime. Lahko gre za izmišljeno ime, prikazano na nekoliko humoren način. Na ta način si ga bodo obiskovalci lažje zapomnili, kar je pri nakupu domene bistvenega pomena.

Kaj pa v primeru, da podjetja še nimate? Še preden ga ustanovite (in si torej izberete ime zanj), poglejte, če je domena z želenim imenom še na voljo. Pri tem glejte, da bo prostih čim več vrhnjih domen (si, com, net, eu), saj je dobro, da jih registrirate več in se s tem zavarujete pred konkurenco. V kolikor so domene na voljo, jih kar hitro registrirajte. Če pa ni na voljo nobene dobre vrhnje domene z izbranim imenom, pa bo bolje, da dobite idejo za novo ime podjetja. Verjetno se ne sliši najbolje, toda verjemite nam, da boste v prihodnosti še kako veseli, da ste lahko opravili nakup domene, ki ima enako ime kot vaše podjetje.

Na ta način boste na dolgi rok lahko zgradili prepoznavno ime podjetja ali blagovne znamke. Seveda s pravim pristopom – z dobro zasnovano in optimizirano spletno stranjo ter z učinkovitim oglaševanjem, kar pa je že tematika za kdaj drugič.