Nasveti za brezplačno DNS gostovanje

Brezplačno DNS gostovanje

Uporabniki z višjo stopnjo zahtevnosti običajno potrebujejo več od povprečnega paketa spletnega gostovanja. S tem morajo poiskati ponudnika, ki jim vse te dodatne lastnosti nudi. Ena od teh zahtev je tudi DNS gostovanje, ki ga lahko v nekaterih primerih dobite kar brezplačno. Ponudbo lahko preverite pri ponudniku spletnega gostovanja NEOSERV, ki vam nudi odlične pakete gostovanja in ugoden zakup domene.

V primeru, da že veste, da boste za delovanje svoje spletne strani potrebovali DNS gostovanje, je najbolje, da se o tej možnosti že prej prepričate pri ponudniku, kjer boste registrirali svojo domeno in zakupili svoj spletni prostor. Nekateri ponudniki vam bodo poleg registracije in gostovanja ponudili brezplačno DNS gostovanje. Tisti, ki so tehnično bolj podkovani, si lahko brezplačno gostovanje nastavijo in uredijo v nadzorni plošči kar sami, sicer pa lahko svojega ponudnika pokličejo kadarkoli in ga povprašajo vse, kar jih zanima v zvezi s tehnično pomočjo.

DNS gostovanje

Plačljivo in brezplačno gostovanje se, kar se tiče tehničnih lastnosti, med seboj prav nič ne razlikujeta. Kljub temu, da je popolnoma brezplačno, ima enake lastnosti, ki so potrebne za spremembo IP-naslova, števil v domeno in podobno. Vse to je mogoče brezplačno urediti na izbrani nadzorni plošči; hitro in enostavno z le nekaj kliki.

Pri določenih ponudnikih boste imeli priložnost upravljanja na posebej preprosti nadzorni plošči (običajno cPanel), ki je razumljiva prav vsakomur. V primeru, da boste spletno gostovanje zakupili pri slovenskem ponudniku, vam svetujemo, da preverite, ali imajo nadzorno ploščo v slovenskem jeziku, saj boste tako veliko lažje delali s svojo spletno stranjo in z vašim brezplačnim DNS gostovanjem.