Kje pridobiti informacije o spletni strani?

Informacije o spletni strani

Kako priti v stik z lastnikom določene spletne strani? Pri katerem spletnem ponudniku stran gostuje? Ali so ostale spletne strani pri istem ponudniku spletnega gostovanja? Katero skripto uporablja spletna stran (WordPress, Drupal, Joomla)? Katero oglasno omrežje dela stran dobičkonosno? Ali je spletna stran dostopna s Kitajske? Ali so vse domene vidne po vsem svetovnem spletu?

Na vsa ta vprašanja si lahko odgovorite s spodaj opisanimi orodji za pridobitev podrobnosti o spletni strani.

popuri.us

Popuri vam razkrije, koliko je spletna stran priljubljena na socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter ali Google+. Poleg tega vam prikaže, kje je stran rangirana v spletnih iskalnikih.

whoishostingthis.com

Vtipkajte ime katere koli spletne strani in ugotovite, pri katerem podjetju ima spletna stran zakupljen spletni prostor. To orodje vam je lahko v izredno pomoč ob menjavi spletnega gostovanja.

ewhois.com

Vam bo razkril še druge spletne strani od istega lastnika.

whatsmydns.net

Ko kupite novo domeno ali zamenjate ponudnika spletnega gostovanja, bodo DNS zapisi potrebovali nekaj časa, da svetu sporočijo spremembo. To orodje lahko preveri vaše DNS zapise iz različnih lokacij ter pove MX zapise in CNAME.

builtwith.com

Izjemeno orodje, ki vam razkrije, s katero platformo je bila spletna stran zgrajena, npr. v WordPressu, Joomli, Drupalu… Prav tako lahko ugotovite, kdo domeni zagotavlja mail storitve ali kdo so oglaševalski partnerji.

semrush.com

Če želite analizirati spletno stran konkurence, je to pravo orodje za vas, saj vam razkrije, katere so njihove glavne SEO besede, kakšen je promet na njihovi spletni strani ter kdo je njihova spletna konkurenca.

modern.ie

Ta spletna aplikacija bo testirala vašo spletno stran z različnimi brskalniki in poiskala težavne kode, ki so odgovorne za težave. Stran je integrirana z BrowserStack-om, tako lahko tudi hitro vidite, kako bi stran izgledala v različnih brskalnikih.

who.is

Če bi radi dobili podatke o lastniku spletne strani, kot so naslov, e-naslov anli telefonsko številko, je ta spletna stran dobra izbira. S to univerzalno aplikacijo boste pridobili podatke o straneh najbolj popularnih registrarjev.

just-ping.com

Z uporabo te spletne strani boste ugotovili, ali je spletna stran dostopna tudi iz drugih držav. Just Ping ima v nasprotju z ostalimi ping servisi 30 postaj po svetu, ki spremljajo spletno stran, vključno z državami Kitajska, Egipt in Turčija. Če rezultat javi 100% Packet Lost, pomeni, da je iz tiste države spletna stran zelo verjetno nedosegljiva.