Registracija domene – prvi korak do spletnega uspeha

Registracija domene

Prejšnjič smo pisali o tem, kako s pomočjo AdSense programa lahko na relativno preprost način pridemo do dodatnega zaslužka. Res je, da je sam postopek preprost, kar pa ne pomeni, da nam ne naloži veliko dela. Brez dela in dobre organizacije nam zagotovo ne bo uspelo, saj ne gre za metodo, kjer bi čez noč lahko želi velike uspehe. To bolj velja za poker ali športne stave, toda saj sami dobro veste, kako je s tem. Večina jih več izgubi kot dobi, saj drugače casinojev in stavnic sploh ne bi bilo.

Ko govorimo o možnostih spletnega uspeha, pri katerem je potrebno delo, vlaganje denarja in časa v projekt, se zgodba največkrat prične z domeno. Registracija domene (registracijadomene.si) je torej prvi korak, s katerim lahko začnemo ustvarjati prve zaslužke na spletu. Ti so v samem začetku največkrat zelo nizki (obstajajo tudi redke izjeme, ki že zelo hitro pridejo do bajnih vsot), nato pa se počasi povečujejo in rastejo skupaj s spletno stranjo oziroma skupaj s spletnimi stranmi, če je teh več.

Registracija domene – bistvo je odlična ideja

Za uspeh na spletu potrebujemo dobro idejo, na kakšen način bi sploh služili denar. Lahko se odločimo za postavitev oglasov na spletno stran, za promoviranje izdelkov drugih, za prodajo lastnih izdelkov, za objavo sponzoriranih objav ipd. Ko imamo v glavi idejo, česa se bomo lotili in na kakšen način, pa moramo zopet napeti možgane in izbrati odlično domeno. Registracija domene od nas namreč zahteva, da izberemo ime, ki si ga bo vsak zapomnil. Ne le to, obiskovalca mora celo navdušiti in v njem vzbuditi zaupanje.

Do dobrega imena domene se lahko pride s kančkom humorja in veliko mero izvirnosti. Vsekakor to ni lahko, saj je zelo veliko imen domen že zasedenih. Če ste si morda ravno izmislili izvirno ime, vendar je .si domena zasedena, poglejte še, če je prosta .com ali .net domena, saj sta končnici za slovenski trg prav tako povsem primerni. Registracija domene je sicer enostaven postopek, ki vzame le kakšno minuto dela, izbira dobrega imena pa je povsem druga zgodba. Vsekakor vam svetujemo, da si za premislek vzamete več dni. Dobre ideje si izpišite na list papirja, za še dodatne ideje in izbiro najboljše pa povprašajte tudi prijatelje, sorodnike ali sodelavce.

Ne prehitevajte dogodkov. Ne registrirajte domene, ki nikakor ne gre v ušesa. Še enkrat poudarjamo, da je registracija domene postopek, ki vam bo najverjetneje vzel kar nekaj časa, predvsem pa bo od vas zahteval veliko dozo izvirnosti. In ne pozabite – čeprav na uspešnost spletnega posla v največji meri vplivata delo in iznajdljivost, pa brez dvoma svoj del prispeva tudi ime domene.