Z brezplačnim orodjem do super domene!

Kako do super domene

Iskanje proste domene je največkrat zelo zamudno in včasih tudi malce stresno. Morda ste se tudi sami že kdaj znašli v situaciji, ko ste hoteli registrirati domeno, a so bile prav vse, ki so vam bile všeč, že registrirane. In kaj ste takrat naredili? Ste se odločili za nekoliko manj priljubljeno domensko končnico ali ste izbrali drugačno ime, s katerim ste sicer bili zadovoljni, vendar vam je še danes žal, da so bile druge, mnogo boljše domene zasedene?

Ste pred registracijo pomislili, da bi si lahko pomagali s spletnimi orodji? Res je, takšnih orodij je kar nekaj, veliko jih je tudi brezplačnih. Primerna so predvsem za nabiranje idej za imena domen v angleškem jeziku. Mi smo jih preizkusili več, vam pa predstavljamo tri, ki so se nam zdela najbolj uporabna. Eno izmed orodij sicer ni namenjeno nabiranju idej, temveč preverjanju prostosti določenega domenskega imena v kombinaciji z različnimi domenskimi končnicami.

1. Business Name Generator

S pomočjo orodja Business Name Generator boste dobili veliko idej, s katerimi dodatnimi besedami bi lahko povezali vašo izvirno besedo, hkrati pa orodje preveri tudi razpoložljivost domen v kombinaciji z najbolj priljubljenimi domenskimi končnicami.

Denimo, da se zanimate za postavitev portala, na katerem bi po dolgem in počez obdelali mačji svet. Če boste vpisali besedo »cats«, boste tako dobili kar nekaj dobrih predlogov, na katere prej morda niste pomislili. Orodje vrne 147 rezultatov, med katerimi so tudi naslednji:

  • GoFunnyCats.com
  • MyCats.net
  • CatsBlog.biz
  • FunnyCatsOnline.net
  • MyCatsWeb.com
  • ProCats.com

Na ta način dobite dobre izhodiščne točke za nadaljnje razmišljanje, seveda pa se zna zgoditi, da vam je zelo všeč že katera izmed ponujenih možnosti.

2. LeanDomainSearch

Še več idej boste dobili z orodjem LeanDomainSearch, ki omogoča tudi sortiranje rezultatov. Sortirate jih lahko po popularnosti, dolžini in abecednem redu, prav tako pa lahko določite, ali naj se vaša želena beseda v domeni pojavi na začetku ali na koncu imena. Orodje preveri prostost COM domen, čisto spodaj pa si z njegovo uporabo lahko ogledate tudi že registrirane domene, ki vsebujejo izbrano besedo.

Želite postaviti spletno stran, na kateri bi radi predstavili mačje trike? V zgornje okence vpišite besedno zvezo »cat tricks« oziroma »cats tricks«. Prikazalo sem vam bo malo morje možnosti imen domen, ki bodo besedno zvezo vključevale. Prepričani smo, da boste našli super ime domene, na katerega prej niste niti pomislili.

3. DomainTyper

Odlično orodje, s katerim si lahko pomagate pri hitrem preverjanju prostosti domen, je DomainTyper. Orodje primarno preveri prostost .com, .net, .org, .co, .info in .mobi domen, temu naboru pa lahko poljubno dodajate tudi druge domenske končnice, tako generične in nacionalne kot tudi novejše.

Ste ljubitelj oziroma ljubiteljica mačk? Ste razmišljali o postavitvi bloga, kjer bi pisali o vsem, kar je z mačkami tako ali drugače povezano, zraven pa z oglaševanjem morda še kaj zaslužili? Najprej boste potrebovali odlično ime domene. Kako se vam dopade »mycatblog«? Kot lahko vidite na zgornji sliki, je domena z .net končnico še vedno prosta.

Seveda pa lahko za začetek uporabite eno izmed prej omenjenih dveh orodij in najdete še kakšno drugo, morda celo boljše ime za vašo novo domeno.