Tudi deljeno gostovanje je lahko kakovostno

Deljeno gostovanje

Ste lastnik spletne strani ali pa jo želite imeti? Ne veste, kakšni so postopki in pristopi do tega, da vam spletna stran dejansko prične delovati? Zagotovo vam bodo spodnji nasveti prišli še kako prav. Vsaka spletna stran se najprej začne z zamislijo in izbiro izvajalca. Skupaj se odločita in ustvarita spletno stran, ki zadovolji vaša merila in pričakovanja. Nikakor ne pozabite na dejstvo, da mora biti spletna stran narejena kvalitetno in profesionalno, saj nenazadnje vas predstavlja pred svetovno internetno javnostjo.

Kasneje morate dobro razmisliti, kakšno domeno želite registrirati oziroma pod katero domeno želite, da vas ljudje najdejo. Registracija domene je zagotovo pomemben postopek pri postavljanju spletne strani. Vendar pa izdelava spletne strani in domena nista dovolj za to, da bi vam spletna stran dejansko delovala. Tukaj nastopi zakup gostovanja. In posvetimo malce več besede ravno temu …

Deljeno spletno gostovanje je najpogostejša izbira

Takoj, ko imate domeno in spletno stran, morate izbrati primerno spletno gostovanja, ki je kot nekakšen prostor na strežniku, kjer je lahko vaša spletna stran. Najpogostejša oblika danes je deljeno spletno gostovanje. Zakaj? Gre namreč za bolj preprosto obliko gostovanja, hkrati pa za cenovno precej ugodno izbiro. Deljeno gostovanje pomeni, da si strežniški prostor delite še z ostalimi spletnimi stranmi.

Prednosti deljenega spletnega gostovanja

Deljeno gostovanje nudi številne prednosti. Zagotovo je ena izmed velikih prednosti ravno stroškovna učinkovitost. Tako lastniki spletnih strani precej lažje pričnejo oziroma zaženejo spletno stran. Kasneje je velika prednost ta, da ne potrebujete znanje o samem spletnem gostovanju, saj server vzdržuje ponudnik sam. Hkrati je celoten vmesnik precej enostaven za uporabo, kar olajša delo z zakupi in upravljanjem prostorov. Zagotovo pa je velika prednost tudi ta, da je deljeno spletno gostovanje idealen začetek oziroma bi lahko rekli ena izmed najboljših možnosti za začetek. Seveda vse te prednosti veljajo v primeru, da vaša spletna strani ni zahtevna.

Slabosti deljenega spletnega gostovanja

Tako kot poznamo prednosti, pa na drugi strani za deljeno gostovanje poznamo tudi slabosti. Slabost je zagotovo ta, da se lahko kaj hitro zgodi, da je server zaradi številnih gostovanj preobremenjen, kjer pride do ‘oversellinga’. To lahko povzroči slabo delovanje vaše spletne strani. Kasneje je mogoče slabost v tem, da je strežnik veliko bolj ranljiv za razne napade. Vaša spletna stran pa je lahko zaradi tega ogrožena.

Seveda pa morate razumeti, da imajo vse stvari svoje prednosti in slabosti. Najbolje je, da se pred zakupom posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati. Tako boste zagotovo izbrali najboljšo gostovanje.