3 ključna vprašanja za kvalitetno vsebino

Kvalitetna vsebina

Kadar se podjetje odloči za prodajo in promocijo svojega imena preko spletne strani, mora vedeti, da je kvalitetna in dobra vsebina najpomembnejši dejavnik za dobro obiskanost. Torej, kakšna vsebina je dobra vsebina? Da bi ustvarili izjemno vsebino, si moramo odgovoriti na tri osnovna vprašanja:

  • Zakaj obiskati ravno našo spletno stran?
  • Zakaj se vrniti na našo spletno stran?
  • V čem se razlikujemo od konkurence?

1. Zakaj obiskati ravno našo spletno stran?

Najpomembnejši razlog za obisk neke spletne strani so običajno informacije. Ljudje na spletu iščemo različne podatke. Lahko so nasveti kako kaj narediti, kam priti, kaj si ogledati, podatki o vašem izdelku ali storitvi… Vse to so ugodnosti za obiskovalce, ki obiščejo vašo spletno stran. Zelo uporabni so predvsem nasveti v zvezi z vašim izdelkom ali storitvijo. Pomembno je tudi, da je vsebina vaše strani v kontekstu z vašimi poslovnimi ali osebni interesi. Kadar stranka obišče neko stran, ki se ukvarja npr. z vrtnarstvom, namreč pričakuje tudi informacije, ki so vsaj malo povezane z urejanjem vrtov.

2. Zakaj se vrniti na našo spletno stran?

Ko so potencialne stranke že enkrat obiskale našo stran, jim moramo dati še razlog, da se vrnejo. Zakaj? Preden se ljudje odločijo za kakšen nakup, ponavadi obiščejo spletno stran podjetja vsaj 4-5 krat.

Kako obdržati stranko

Razlogi za ponoven obisk so na primer: objavljanje novih podatkov o storitvah in izdelkih, privlačne akcije in ugodnosti, pravočasna obvestila o nadgraditvah programskih oprem in podobno. Da se ljudje ne bi naveličali spletne strani ali vsaj vsebine, je priporočljivo, da se vsebina (vendar ne preveč) osveži na vsakih 4-12 tednov.

3. V čem se razlikujemo od konkurence?

Za nakup pri nekem ponudniku in ne pri drugem se odločimo, ker ima prvi nekaj, kar nas je pritegnilo bolj kot pri drugem. To je konkurenčna prodajna prednost. Dobro je premisliti, kaj bomo stranki ponudili kot našo edinstveno prodajno prednost. Za primer lahko vzamemo ponudnika spletnih gostovanj NEOSERV, ki za svojo podporo strankam izpostavlja odlično 30 minutno odzivnost.

Preden se odločimo za trženje naše prednosti, je dobro narediti raziskavo, kaj ljudje pričakujejo in iščejo od podjetij, kot je vaše, in se na podlagi tega odločiti, kaj boste tržili kot vašo prodajno prednost. Podjetje, ki bo na svoji strani strankam znalo pokazati, v čem je izvrstno in v čem se razlikuje od konkurence, bo imelo dober obisk in željen odziv ter posledično boljšo prodajo.